Dintre de la filosofia de l’Ateneu Solidari està la de crear projectes i una vegada aquests s’han fet grans deixar-los en mans de gent responsable i amb empenta, per així poder cercar de nous que fan falta en un poble tan gran com és Bigues i Riells. Aquesta és i ha de ser una premissa per tot aquell que vulgui participar en una associació on els projectes solidaris i de molta gent tenen prioritat, per damunt del protagonisme individual a que tan ens ha acostumat l’actual societat en que vivim. Hem de començar a pensar en “nosaltres” per damunt del “jo”. Ja que tot el que fem te el seu ressó a la història i no és època de “jo he fet” sinó de “nosaltres hem fet i hem aconseguit” Tots, junts. S’equivoca tota aquella persona que accedeix a l’Ateneu Solidari cercant protagonisme, perquè això vol dir que ignora els principis de la solidaritat.

És per això, que diversos membres de l’Ateneu Solidari estan conscienciats i formen part de diferents associacions d’ajuda del nostre poble, amb tot el seu altruisme i savoir faire. No perceben cap remuneració econòmica pel que fan i tampoc ho van propagant als quatre vents. Aquesta és la veritable solidaritat. Les persones anònimes fan i fan molt més que aquells que només cerquen el protagonisme individual. Podríem citar algunes d’aquestes associacions, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el Banc d’Aliments, Bigues i Riells Entorn Natural, entre d’altres on els nostres membres participen molt activament. També es fan Classes de Català per Adults al Centre Cívic de Riells del Fai (gratuïtes per tothom i per segon any a petició de gent de Riells) i el Pla de Control de Colònies de Gats de Carrer, Acompanyament a excursions de Gent Gran amb problemes de mobilitat i tot allò que requereixi qualsevol dels socis, sempre de manera voluntària i sense remuneració econòmica.

Pel que fa al projecte de Banc de Temps, ja s’ha fet gran i és hora de deixar-lo en mans de algú que tingui la suficient experiència per portar-lo a terme i fer-ho be. És per això, que hem parlat amb la Xarxa EcoValldelTenes perquè ells es facin càrrec des de la seva web. Així, totes aquelles persones que vulguin continuar oferint els seus dons amb intercanvi en Ecos o moneda social, s’haurien d’adreçar a la pàgina 

https://www.community-exchange.org/docs/join2.asp?xid=EVDT

 i demanar el seu ingrés (si no ho han fet ja) i a partir d’aquí operar igual que amb es feia amb el Banc de Temps. La Xarxa Eco Vall del Tenes funciona des de fa dos anys i ho fa molt be, així que és completament capaç d’absorbir a tots aquells que encara penseu que el intercanvi i la moneda social son el futur i la revolució que necessita la nostra societat per adonar-nos que només amb diners i individualisme estem destinats a desaparèixer com a espècie.

Més endavant, cap a finals de gener, se us convocarà a una reunió a Bigues (junta amb altres associacions i plataformes del poble) per explicar com funciona la Ecoxarxa. Entre tots ho podrem fer i ho podrem fer be.

El mon no s’atura i nosaltres tampoc, per molts entrebancs que ens vagin posant. Sempre hi ha una solució quan es vol i sempre hi ha bona voluntat, si es que es vol. A l’Ateneu Solidari creiem en les persones, i creiem en el col•lectiu. Sols no podem, amb més gent, si.

Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos que aquest dissabte hi ha Mercat Boig davant del Centre Civic El Rieral de Bigues, i allí la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Vall del Tenes i l’Ametlla del Vallès tindrà una paradeta. Demanem l’ajuda de tots vosaltres, ja que aquesta plataforma està fent una feina impagable, i està aconseguint que la gent no perdi casa seva i en cas que la perdin que no estiguin embargats per la resta de la seva vida i puguin començar de nou. La PAH de la Vall del Tenes i l’Ametlla del Vallès es reuneix cada dimecres de 19h a 21h al carrer Montparadís de Bigues (antic Casal d’avis).

Gràcies a tots vosaltres i fem extensiu el lema de totes les PAHs a tots vosaltres: SI QUE ES POT!