L'Ateneu Solidari - Associació Rosa Maria Esteban és una associació sense ànim de lucre fundad al 2010 que es va crear per omplir el valor humanistic que s'ha perdut amb els anys.

Des de la nostra Associació donem pas a tot allò que tingui a veure amb les relacions entre persones, animals i natural. Volem ajudar a tot aquell que ens ho demani, creant una xarxa de Banc de Temps, Mercats d'Intercanvi,cura d'animals abandonats, protecció de la natura...

El nostre entorn s'està degradant a tots els nivells, la natura cada dia és més vulnerable, els animals són abandonats i maltractats en quantitats astronòmiques i l'esser humà pateix una crisi de valors molt important.

Recuperar una mica la confiança dels uns en els altres i donar un cop de porta tots plegats a la degradació humana, intel·lectual, i de valors, aquests serien uns objectius més que raonables per que tots ens sentisiim una mica millor.

La nostra associació no té cap subvenció de cap tipus i només es manté amb la bona voluntat dels socis i col·laboradors.